Historien om Vionord

Vionord Omsorg bildades under hösten 2009 av en familj som upplevde att det inte riktigt fungerade som det skulle med den hemtjänst som gavs till familjens anhöriga.

Jim som grundade bolaget har drivit eget företag en längre tid, men inom säkerhet och bevakning. Han berättar nedan hur allt startade.

- Jag har sett verkligheten och hur man kan ha det om man är berättigad hemtjänst. Min morfar gick bort under vintern 2008 och i samband med det blev min mormor i behov av hemtjänst. Det fick mig att inse att omsorg och assistans går att utveckla och förändra.

Som sagt, min morfar gick bort efter att ha haft cancer en längre tid. Min mormor blev då ensam och det gjorde att hela min familjs vardag fick ställas om. Som ensamt barn så var det inte lätt för min mamma, att hela tiden vara orolig och passa upp på min mormor som dels saknar körkort, men även sin grundpelare i livet – sin livspartner.

Självklart ville min mamma, med mig och mina syskon att hon skulle må bra och kunna leva så länge det bara var möjligt. Men VI kunde inte göra allt själva. Vi behövde ha assistans i form av hemtjänst. Hemtjänstens personal var vardagen för min mormor. Hon behövde kunna känna en trygghet, en säkerhet och veta vem det var som kom och hjälpte henne.

Jag valde då att starta Vionord Omsorg för att ge Min mormor den hjälp och trygghet hon efterfrågade och som ingen kunde hjälpa henne med. Det är det som lagt grunden för mitt intresse att bedriva privat hemtjänst och personlig assistans. Det intresset, tillsammans med varmhjärtade kompetenta människor omkring mig, gör att Vionord Omsorg är ett säkert och tryggt alternativ.

Min mormor gick bort ett år efter min morfar, veckan innan Vionord Omsorg blev klart. Det fick mig att fortsätta med företaget, att få ge den omsorg och service till människor som är i behov av det där lilla extra. Det som min mormor inte fick, men efterfrågade.

Milstolpar i Vionord.

2009 – Verksamheten grundades i Nyköping
2010 – Vi började med personlig assistans och RUT-tjänster
2012 – Vionord förvärvade Din Hemvård i Skövde
2013 – Vionord förvärvade Tystberga Städ
2015 – Vionord sålde RUT/Städ verksamheten i Nyköping.
2016 – Vionord förvärvade Din Hemvård i Katrineholm
2017 – Vionord förvärvade Hjälpredan - Helenas hemservice i Strängnäs
2018 – Vionord startar hemtjänst i Norrköpings kommun


Välkommen som kund!

 
MORMOR-ny.jpg